Roois Cultureel Erfgoed

Bankgeheimen

In 2014 zijn er 7 toponiemenbanken geplaatst in Sint-Oedenrode.
Een toponiem is een naam die plaatselijk gebruikt wordt of in het verleden gebruikt werd voor een bepaald gebied. Achter die naam zit altijd een verhaal, vaak over iets wat daar lang geleden plaats vond.

www.bankgeheimen.com

Rooilogie

De cursus Rooilogie laat u uitgebreid kennis maken met geschiedenis, bestuur, natuur, stedenbouw en oude gebruiken van Sint-Oedenrode. Samen met de heemkundige kring De Oude Vrijheid organiseert het Roois Cultureel Erfgoed deze cursus.

Doel is om meer kennis op te doen over Sint-Oedenrode en meer zicht te krijgen op de ontwikkeling van ons mooie dorp en zo de betrokkenheid van de inwoners te vergroten.

De cursus bestaat uit een zestal bijeenkomsten en excursies en wordt tweemaal per jaar gegeven, in het voorjaar en in het najaar.

Voor cursisten die Rooilogie hebben afgerond, organiseert de werkgroep Rooilogie verbredingscursussen afhankelijk van de belangstelling.

www.rooilogie.nl


Roois kookboek

Koken is leuk, koken is gezellig. Koken met ouders of met Oma en Opa. Samen babbelen over hoe er gekookt wordt, vroeger en nu. Die verhalen tekent het Roois Cultureel Erfgoed op en brengt die samen in een kookboek: het Roois kookboek

lees meer >>

Voor meer projecten zie: projectenarchief