Bankgeheimen

Ontdek de geheimen achter de toponiemenbanken

In 2014 zijn er zeven toponiemenbanken geplaatst in Sint-Oedenrode. Een toponiem is een naam die plaatselijk gebruikt wordt of in het verleden gebruikt werd voor een bepaald gebied. Achter die naam zit altijd een verhaal, vaak over iets wat daar lang geleden plaats vond.In samenwerking met Omroep Meierij werden deze verhalen in beeld gebracht in de vorm van korte films en op de website www.bankgeheimen.com geplaatst. Bij de banken zijn QR-codes waarmee de filmpjes met smartphone of tablet ter plekke bekeken kunnen worden. Alle verhalen zijn ook uitgezonden door Omroep Meierij.De zeven banken zijn opgenomen in een speciale fietsroute waar een folder van beschikbaar is, maar die ook van de website te downloaden is. De folder is te krijgen bij het VVV van Sint-Oedenrode.

De voorbereidingen van een spin off zijn in volle gang. De verwachting is dat in 2022 een bordspel ontwikkeld is. Met behulp van het spel komen de spelers nog meer te weten over Sint-Oedenrode.

Het project wordt financieel ondersteund door de gemeente Sint-Oedenrode, Stichting De Boelaarshoeve, Streekrekenning Het Groene Woud en de RABObank.

Website >>

Projectenarchief >>